Motor og kjøreegenskaper

75 hestekrefter og moderat dreiemoment gjør Caddy Life mest egnet til oppgaver i nærmiljøet.

Publisert
Sist oppdatert

Beveger du deg ut på landeveien blir det raskt klart at det skorter litt på kreftene. 1,4-literen er en grei motor med effektiv motorkarakteristikk, 75 hestekrefter dukker opp ved 5.000 o/min og dreiemomenttoppen er 126 Nm ved 3.800 o/min.

Alt i alt er dette en motor som klarer seg greit ved bykjøring, den er fleksibel, og får motoren jobbe mellom 2.500 og 5.000 o/min går det greit å følge trafikken. Uten last vel og merke. Over 800 kilo, maksimal nyttelast, vil nok sette et tydelig preg på fremdriften. Kjører du mye med tung last eller alle setene i bruk er nok de dyrere motoralternativene nødvendig.

Høyt turtall

Caddy er utstyrt med en femtrinns manuell girkasse som er lettsjaltet, og den er ikke preget av den nyttekjøretøyfølelsen som en del av konkurrentenes girkasser er. 100 km/t passeres helt på toppen av tredjegir, da hyler motoren med 5.800 o/min. 0-100 km/t tar ganske uinspirerende 17,9 sekunder.

Verre er det at motoren er nødt til å spinne med 3.400 o/min i femtegir hvis du befinner deg på motorveien. Det blir slitsomt i lengden, og dukker det opp en slak motbakke må du ned i fjerdegir og avfinne deg med lyden av en motor som snurrer med 4.200 o/min.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.