Motor og kjøreegenskaper

Kjøreegenskapene er presise og trygge, og motoren klarer å lirke frem det lille ekstra som du trenger til forbikjøringer med fullastet bil.

Publisert
Sist oppdatert

Dieselmotorer er populært som aldri før, og Vectra har fått et kjempesterkt kort på hånden med dette motoralternativet. Vi har kjørt V6-dieselen før og mener at det er en fin motor, men dessverre altfor kostbar. Den koster nesten 200.000 kroner mer enn testbilen med 1,9-liters slagvolum. For disse pengene får du 27 newtonmeter og 50 hestekrefter, og det er nok ikke mange som vil ut med slike summer i denne sammenhengen.

Sprek

Til tross for et beskjedent slagvolum på 1,9 liter, er det mye drag i motoren. Den er treg fra avsatsen, men når du først kommer deg i gang går det fort. Så lenge turtelleren befinner seg under 2.000 omdreininger er det også lite å hente, men når 2.000-merket er passert er motoren for alvor med på notene. Den er med andre ord ikke så bunnsterk som vi skulle ønske, men den holder. Automatkassen som vår bil hadde fungerte på en måte som bøtet litt på dette. Hvis du låste den i et gir og ga gass slapp den likvel turtallet oppover slik at dreiemomentet ble tilgjengelig. På grunn av dette kan det kanskje føles ut som du ikke får det dreiemomentet du ber om, men den kommer seg i hvert fall fort til riktig turtall, og akselerasjonen uteblir ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer