Motor og kjøreegenskaper

Tucson 2.0 GLS kan skilte med en fine kjøreegenskaper, høy komfort, en fin girkasse og en gjerrig motor.

Publisert
Sist oppdatert

Tucson finnes med tre motoralternativer - en 2,0-liters diesel (112 hk), en 2,7-liters V6 (175 hk) og en 2,0-liters rekkefirer (141 hk). Vi kjørte sistnevnte, som blant annet hjelpes av variable ventiltider. Dette bidrar til et oppgitt blandet forbruk på bare 0,82 liter per mil, noe som er uvanlig lavt.

Motoren kjennetegnes også ved at den er særdeles stillegående ved tomgang. Ved normalt turtall er heller ikke motorstøy noe problem, men når man presser den forbi 5.000 o/min blir situasjonen en annen. Ved så høyt turtall blir støyen direkte plagsom. Dette er synd, fordi motoren leverer maksimal effekt først ved 6.000 o/min og trekker godt helt opp til rødmerkingen ved 6.500 omdreininger.

Sterk ved lave turtall

Når det er sagt - 2,0-literen er sterk nok til at man ikke trenger slikt turtall ved normal kjøring. Motoren trekker blant annet rent helt fra 1.200 o/min, noe som betyr at man kan bruke femtegiret helt ned til 50 kilometer i timen. Selv om maksimalt dreiemoment, 184 Nm, først aktiveres ved 4.500 omdreininger, er mellomregisteret sterkt nok til at man vanligvis slipper å presse motoren opp mot de støyete delene av registeret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer