Motor og kjøreegenskaper

CR-V 2.0 har fortsatt en frisk og turtallsvillig motor og fine kjøreegenskaper. Men vi har vært borti bedre automatgirkasser.

Publisert
Sist oppdatert

Et av CR-Vs største problemer, er at bilen foreløpig ikke finnes med dieselmotor. Denne vil først være på plass til våren. Det betyr ikke at CR-V 2.0 har noen grunn til å skamme seg over sin bensinmotor. Dette er en sprek 150-hester som faktisk klarer å trekke den 1,5 tonn tunge firehjulstrekkeren fra 0 til 100 på 10,0 sekunder med manuell girkasse (11,8 med automat).

Turtallsmotor

CR-V-motoren leverer maksimalt dreiemoment, 192 Nm, ved 4.000 o/min og maksimal effekt helt oppe ved 6.500 o/min. I utgangspunktet skulle man derfor tro at denne motoren egnet seg svært dårlig i kombinasjon med en automatgirkasse.

Vår erfaring er at dette faktisk går greit, selv om motoren ideelt sett burde hatt en noe mindre aggressiv karakteristikk. Motoren våkner nemlig ikke skikkelig til liv før ved 5.000 o/min. Kraftkilden skaper imidlertid nok kraft også ved lave turtall til at man slipper en automatgirkasse som girer ned hver gang man møter en motbakke.

Spesiell girspak

CR-V er spesiell på mange måter, blant annet ved at håndbrekket er plassert i dashbordkonsollen. For å skape enda bedre plass mellom forsetene, har Honda bestemt seg for å plassere automatgirspaken ved siden av instrumentpanelet, på amerikansk vis. Vi brukte lang tid på å venne oss til denne plasseringen og irriterte oss i tillegg over en klønete sjaltegate. For det første må spaken til stadighet beveges sideveis når det skal gires, for det andre er det lett å dra spaken ett hakk for langt ned, slik at man treffer andregiret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer