Motor og kjøreegenskaper

A8 4.0 Tdi er sterk som en bjørn og motoren koser seg når den for lov til å vise frem kreftene sine. Firhjulsdriften gjør det selvsagt enkelt for enhver sjåfør og benytte mye krefter på alle typer underlag.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kan like godt komme med det med en gang. Denne bilen er grom å kjøre. Selv om vi egentlig foretrekker litt mindre og spretnere biler, er det en stor opplevelse å kjenne på musklene til denne dieselmotoren. Den rykker igang fra stillestående, og når hjulene så vidt har kommet i gang øker farten dramatisk. 0 til 100 klarer den på 6,7 sekunder, og det er en meget imponerende tid for en dieselbil. Den eneste dieselbilen som klarer dette raskere er BMW 535d som med 272 hestekrefter og 560 newtonmeter presterer 0 til 100 på 6,5 sekunder.

Beistet

Motoren er sterk, men likevel snill på drivstoff. Med et forbruk ned mot 0,8 liter per mil, bruker ikke denne kraftpakken stort mer drivstoff enn en vanlig familiebil med firesylindret bensinmotor. A8 4.0 Tdi er utstyrt med en fireliters V8-motor med to turboladere med variabel turbingeometri og to ladeluftkjølere. Effekten er 275 hestekrefter ved 3.750 omdreininger, og dreiemomentet er massive 650 newtonmeter fra 1.800 til 2.500 omdreininger. I dette turtallsområdet er motoren råsterk, og selv om de store fartsopplevelsene må vike til fordel for fortsatt å disponere førerkort, tror vi at vi har rett i at denne bilen trives bedre og bedre jo fortere det går. I likhet med den gamle A8-modellens 3,3-liters V8-motor, har også denne V8-eren common-rail innsprøytningssystem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer