Motor og kjøreegenskaper

Solide og litt trauste kjøreegenskaper gjør at 116 hestekrefter ikke er noen utfordring for den lille bilen.

Publisert
Sist oppdatert

116 hestekrefter i en småbil pleier være sprekt og morsomt nok, men som vi har kommentert tidligere er ikke A-klasse hjemmehørende i småbilklassen. Rundt 110 hestekrefter er klassestandarden for 1,6-litere i kompaktklassen, og 1,7-literen i A-klasse utmerker seg ikke som sprek i forhold disse som gjerne gjør 0-100 km/t unna på mellom ti og elleve sekunder. A170, som veier det samme som kompaktklassebiler som Volkswagen Golf, trenger 10,9 sekunder på å nå 100 km/t fra stillestående.

Bred, tung og trygg

Med nesten samme forhold mellom lengde og bredde som en Mini, og med god akselavstand, hadde vi vel på forhånd antatt at A-klassen skulle være litt morsommere å takle svinger med. Mercedes-Benz har istedenfor utnyttet de fysiske fordelen til å gi bilen forutsigbare og trygge kjøreegenskaper. Det er standard med ESP, og systemet oppfører seg ryddig men starter assisteringen litt vel tidlig. Det er ikke mulig å skru av ESP-systemet.

Selv om de krappe svingene ikke var den helt store opplevelsen likte vi oppsettet på A-klasse godt. Det er lagt vekt på komfort, og krengningen i svingene oppleves mer som utslag av komfortvalget enn av høyde og egenvekt. De fleste vil oppleve A-klasse som en trygg bil med solide kjøreegenskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer