Motor og kjøreegenskaper

Solide og litt trauste kjøreegenskaper gjør at 116 hestekrefter ikke er noen utfordring for den lille bilen.

Publisert
Sist oppdatert

116 hestekrefter i en småbil pleier være sprekt og morsomt nok, men som vi har kommentert tidligere er ikke A-klasse hjemmehørende i småbilklassen. Rundt 110 hestekrefter er klassestandarden for 1,6-litere i kompaktklassen, og 1,7-literen i A-klasse utmerker seg ikke som sprek i forhold disse som gjerne gjør 0-100 km/t unna på mellom ti og elleve sekunder. A170, som veier det samme som kompaktklassebiler som Volkswagen Golf, trenger 10,9 sekunder på å nå 100 km/t fra stillestående.

Bred, tung og trygg

Med nesten samme forhold mellom lengde og bredde som en Mini, og med god akselavstand, hadde vi vel på forhånd antatt at A-klassen skulle være litt morsommere å takle svinger med. Mercedes-Benz har istedenfor utnyttet de fysiske fordelen til å gi bilen forutsigbare og trygge kjøreegenskaper. Det er standard med ESP, og systemet oppfører seg ryddig men starter assisteringen litt vel tidlig. Det er ikke mulig å skru av ESP-systemet.

Selv om de krappe svingene ikke var den helt store opplevelsen likte vi oppsettet på A-klasse godt. Det er lagt vekt på komfort, og krengningen i svingene oppleves mer som utslag av komfortvalget enn av høyde og egenvekt. De fleste vil oppleve A-klasse som en trygg bil med solide kjøreegenskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.