Motor og kjøreegenskaper

Elektronisk styrte støtdempere eller ei, Volvo XC70 kan fortsatt ikke sies å ha sportslige kjøreegenskaper. Komforten er det imidlertid lite å si på.

Publisert
Sist oppdatert

Vi trodde at elektronisk styrte støtdempere skulle gi XC70 den sportslige snerten bilen har manglet. Men der tok vi feil. For selv om vårt ansiktsløftede eksemplar var utrustet med Four C, fremstår XC70 fortsatt som en duvete og relativt dvask bil.

Komfort- og sportmodus

Four C er ekstrautstyr og koster 13.800 kroner. Biler med Four C har en knapp i dashbordet der førerne kan velge mellom komfort- og sportmodus. Ifølge Volvo skal både styring, gassrespons og ikke minst demperkarakteristikk påvirkes av hvilket valg man gjør.

Det er ikke lenge siden vi testet Opel Astra med tilsvarende teknologi, IDS (Interactive Driving System). Når vi trykket på sport-knappen i denne bilen, merket vi umiddelbart at styringen ble mer direkte, at gassresponsen ble påtagelig kvikkere og at bilen ble stivere og mer sportslig i oppsettet. Med andre ord - valuta for pengene.

Knapt effekt overhodet

I XC70 derimot, skal du nærmest ha flaks for å merke noen forskjell i det hele tatt. Uansett hvor mange ganger vi trykket på knappen, klarte vi aldri å registrere noen endring i verken styring eller gassrespons. På normal vei opplevde vi heller ingen forskjell i demperkarakteristikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer