Motor og kjøreegenskaper

Den samme rett frem enkelheten som preger bilen finner vi også i kjøreegenskapen.

Publisert
Sist oppdatert

For riktignok krenger det en god del hvis farten i svingene er høy, men Atos er relativt ryddig i oppførselen ved å gi klare signaler om manglende veigrep ved at forhjulene begynner å skli.

Den korte akselavstanden og det ikke altfor sugende grepet dekkene (155/70-13) gjør likevel at du skal være oppmerksom. Det er lett å komme i skrens med bilen, og den vil nok oppleves litt sladdete på vinterføre for de som er vant til større biler. En annen ting du vil legge merke til hvis du kommer fra en større bile er retningsstabiliteten som på grunn av den smale sporvidden er ganske dårlig. På motorveien oppleves det som du må sitte å styre hele tiden, og passerer det en trailer merkes også det i hele den lille, høye bilen.

Direkte

Fordelen med små dimensjoner er at du kommer mer i direkte kontakt med hva bilen foretar seg. Styringen i Atos er ødelegger ikke for den direkte følelsen, samtidig som den er lett og fin ved bykjøring.

ABS-bremser med bremsekraftfordeling gjør at Atos beholder styringen selv i vanskelige situasjoner. Det virker som om bremsene opererer et stykke unna låsegrensen, og selv om hjulene får beholde grepet merkes det også ved hard oppbremsing at Atos er en liten bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer