Motor og kjøreegenskaper

Skoda Octavia leverer gode kjøreegenskaper. Den nye DSG-kassen imponerer mer enn Volkswagen-konsernets gamle dieseltraver.

Publisert
Sist oppdatert

Skoda Octavia blir etter hvert tilgjengelig med seks motoralternativer, hvorav to dieselmotorer. Vårt testeksemplar var utrustet med den minste dieselmotoren, den gode gamle 1,9-literen vi kjenner fra tallrike Audi-, Seat-, Skoda- og Volkswagen-modeller.

Mens forrige generasjon Octavia kom med hele tre effektvarianter av denne motoren - 90, 110 og 130 hestekrefter - har Skoda denne gangen valgt å satse på en 105-hestersversjon. Motoren produserer 250 Nm ved 1.900 o/min, og er sterk nok til at bilen aldri oppleves som undermotorisert.

Best ved lave turtall

Det er i første rekke i de lavere delene av registeret, fra 1.750 til 2.000 o/min at denne motoren duger best. I dette turtallsområdet produseres et flott skyv. Det går riktignok brukbart også videre oppover mot rødmerkingen ved 4.500 o/min, men pumpedyse-motoren oppleves som mer tungpustet enn konkurrentenes common rail-motorer.

Støyete

Volkswagens 1,9-liter er også, i større grad enn common rail-motorer, belemret med støyproblemer. Kraftkilden knatrer og bråker ganske uhemmet og verken passasjerer eller mennesker utenfor bilen er i tvil om at det er en diesel som dunker og går. Støyen er imidlertid mest merkbar ved tomgang og høye turtall. I mellomregisteret oppleves ikke motorbråk som noe stort problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer