Motor og kjøreegenskaper

Kia Picanto kjører overraskende godt. Også den lille motoren gjør en god jobb.

Publisert
Sist oppdatert

Kia Picanto er kun tilgjengelig med to motorer. Disse er attpå til usedvanlig jevnbyrdige. Minstemann er en 61-hesters 1,0-liter, mens største alternativ er en 65-hesters 1,1-liter. Vårt testeksemplar var satt opp med 1,0-literen, som gjorde en overraskende god figur.

Seig i mellomregisteret

Så små motorer er vanligvis helt avhengige av turtall for å skape akslerasjon og å opprettholde farten i oppoverbakker. Denne motoren kan imidlertid skilte med et uvanlig sterkt mellomregister. Motoren trekker godt allerede fra 3.000 o/min og man slipper dermed å gire ned hver gang man møter en motbakke.

Motoren har imidlertid ingen ting i mot turtall, tvert i mot trekker den fint helt til 6.500 omdreininger. Dermed er det faktisk mulig å gjennomføre landeveis-forbikjøringer, selv om bilen selvsagt krever lengre forbikjørings-strekninger enn normale familiebiler.

Lettvekter

Picanto oppleves altså ikke som undermotorisert, den beskjedne motoren til tross. Dette har selvsagt sammenheng med bilens lave egenvekt, som begrenser seg til 861 kilo. Men hovedæren må gå til motoren. Dreiemomentet er riktignok begrenset til 89 newtonmeter. Til gjengjeld er maksimalt dreiemoment på plass allerede ved 2.900 o/min, noe som er uvanlig tidlig for en selvpustende bensinmotor. Dette er hemmeligheten bak det fine mellomregisteret, som er sterkt medvirkende til at Picanto blir et så hyggelig bekjentskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer