Motor og kjøreegenskaper

Motoren finnes også i Dodge Viper, men blir der utilgjengelig for omtrent alle. I Ram med lastebil-vognkort blir avgiften kroner null hvis du har momspliktig firma. Da koster bilen den nette sum av 445.000 kroner uten moms.

Publisert
Sist oppdatert

Under det enorme panseret ruver det en kjempemotor. Den er et imponerende syn, og de røde toppdekslene avslører at motoren er plukket rett fra sportsbilen Viper. Motoren har også de samme effekttallene. Den yter 500 hestekrefter ved 5.600 omdreininger, og dreiemomentet når toppen ved 4.200. Motoren er likevel veldig sterk over absolutt hele turtallsregisteret. Det er ikke et eneste dødpunkt noe sted. 90 prosent av dreiemomentet er også tilsetede helt fra 1.500 og helt til effekttoppen på 5.600 omdreininger. Motoren yter mye, men effektuttaket er egentlig ikke så stort slagvolumet tatt i betraktning. Den yter drøye 60 hestekrefter per liter slagvolum, og det er lite i forhold til en del europeiske superbiler som har over 100 hestekrefter per liter slagvolum. Ram SRT-10 har det største slagvolumet vi har testet noen gang, 8,3 liter, og yankeene har ett poeng når de sier: -There is no replacement for displacement.

Sportslige ytelser

Dodge oppgir ikke noe eksakt tall for akselerasjon fra 0 til 100, men hevder at den ligger på en lav femmer. Det tror vi på. Førstegir tømmes på et blunk, og du må ikke gire før speedometernåla viser 80. Det er med andre ord ikke mye av andregiret du trenger å bruke for å nå hundre. For de som vil spare bensin kan vi nevnet at den i 80 kilometer i timen i sjettegir går på 1.000 omdreininger. Da klarer du så vidt å tangere ned mot en liter per mil i forbruk. Normalt ligger den på mellom to og tre liter på mila, og gjerne litt mer enn det også. Du må med andre ord være forberedt på at det koster å kjøre stort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer