Motor og kjøreegenskaper

X3 2.0d er overraskende kvikk og sportslig. Så sportslig at det går hardt utover komforten.

Publisert
Sist oppdatert

X3 2.0d er usedvanlig tung. Med en egenvekt på hele 1.745 kilo, veier bilen faktisk nøyaktig det samme som en Audi A8 4.2 quattro. Med en så høy vekt ville det etter vårt syn vært naturlig at X3 hadde blitt utstyrt med den samme motoren som vi finner i 120d. Denne 2,0-literen, som yter hele 163 hestekrefter og 340 Nm, er en eksplosiv opplevelse i 1-serie.

Sterk nok

X3 har av en eller annen grunn ikke fått denne motoren. I stedet har X3 2.0d fått den mer moderate versjonen vi kjenner fra 320d. Det betyr at X3 2.0d må nøye seg med 150 hestekrefter og 330 Nm. Dette høres relativt beskjedent ut for en så tung firehjulsdreven bil, men fungerer faktisk svært godt.

Til tross for de beskjedne tallene oppleves X3 2.0d aldri som undermotorisert, tvert i mot. Den sterke 2,0-literen leverer nemlig et flott skyv hele veien fra 1.500 til 4.400 o/min. BMW har altså klart å fordele dreiemomentet over et bredt register, i motsetning til en del andre dieselmotorer, som produserer voldsomt skyv i området rundt 2.000 omdreininger, men som dabber av med økt turtall.

10,2 sekunder

Faktisk klarer X3 2.0d 0 til 100 på 10,2 sekunder, noe som er overraskende gode tall med tanke på at man må gjennom tre gir for å nå opp i denne hastigheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer