Motor og kjøreegenskaper

Litt bedre fremkommelighet uten at det går merkbart utover kjøreegenskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Vi opplever ikke alt for stor forskjell i de vanlige kjøreegenskapene til tross for at bilen nå rager enda noen centimeter høyere. Det som slår en er at til tross for høyden og varebilformen er Berlingo ganske komfortabel. Fjæringen er myk og lydnivået akseptabelt. Det siste skyldes nok at det er mer tepper til å dempe støy, og mindre bart metall som vibrerer i de litt dyrere utgavene av Berlingo.

Sprek nok

1,6-literen sørger for 110 hestekrefter på topp, og et dreiemoment på 147 Nm ved 4.000 o/min. Den trekker greit fra lave turtall, og er for å tilhøre denne bilklassen en ganske sprek motor. Forbikjøringer går greit, og lydnivået er akseptabelt i de fleste turtallsområder.

Citroen oppgir et forbruk på 0,74 l/mil ved blandet kjøring, det er ganske moderat med tanke på at en Xsara bruker 0,69 l/mil med samme motoren. Det økte forbruket skyldes den ikke helt luftmotstandsvennlige formen, og er prisen du må betale for den romslige plassen.

Differensialbrems

Du har sikkert sittet fast med ett spinnende hjul, og det motsatte hjulet som tilsynelatende har godt feste ikke viser antydning til å snurre i riktig retning. En differensialbrems er ment å skulle roe ned det spinnende hjulet, og å overføre krefter til hjulet på motsatt side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer