Motor og kjøreegenskaper

Godt veigrep, fin vektbalanse og bakhjulsdrift betyr tilgjengelig kjøreglede for de aller fleste.

Publisert
Sist oppdatert

Det er umiddelbart morsomt bak rattet i 1-serie. Den er tydelig i sine hensikter og rett frem i oppførselen. Med en så lettkjørt bil med sportslige egenskaper blir det fort fokus på motorkraft. 2-literdieselen i 1-serie yter 122 hestekrefter, syv mer enn den varianten som sitter i 3-serie.

Og selv om dreiemomentet er på 280 Nm ved 2.000 o/min er det fin oppførsel rundt effekttoppen (4.000 o/min) som imponerer. Det er ikke alt for ofte at dieselmotorer trives veldig godt i området der antall hestekrefter er på sitt høyeste, og som regel ender en med å gire tidlig for å unngå støy og vibrasjoner. I 1-serie ble girene dratt ut ett etter ett, og til og med ved motorveikjøring la vi merke til at vi ble liggende lenge i fjerde gir på mellom 2- og 3.000 o/min fordi det føltes riktig.

Fin sekstrinns

Den nye sekstrinns girkassen er lettsjaltet, og særlig første til tredje ligger tett. Etter en litt rar glippe i utveksling dukker fjerde til sjette opp som fine motorveigir. 100 km/t i sjette snurrer det med 1.600 o/min, og i fjerde er det snakk om 2.500 o/min. Samme hastighet i tredje gir er hele 3.700 o/min, og andregiret gir seg i 80 km/t med 4.600 km/t på turtelleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer