Motor og kjøreegenskaper

Z4 2.2 er uten tvil en fullverdig sportsbil. Både motor og kjøregenskaper imponerer.

Publisert
Sist oppdatert

Blant dieselmotorprodusentene er det ikke uvanlig å velge 2,2 liter slagvolum. I bensinverdenen derimot, er det svært sjeldent å finne slagvolum mellom 2,0 og 2,3 liter. Det som er enda mer uvanlig er å fordele 2,2 liter på seks sylindre. Og når disse sylindrene i tillegg står på rekke og rad, snakker vi om et unikt fenomen.

Unikt trenger ikke nødvendigvis å være genialt - men er det i dette tilfellet. Denne motoren produserer nemlig ikke bare 170 hissige hestekrefter og 210 sterke newtonmeter. I tillegg komponerer kraftkilden et lydbilde som gir stor merverdi.

Symfonisk

BMW-kjennere vil være klar over at denne 2,2-literen også er å finne i 3- og 5-serie. Også i disse bilene produserer motoren et vakkert lydbilde, men det er først i Z4 at opplevelsen blir symfonisk. Dette har både sammenheng med Z4ens spesielle eksosanlegg og det faktum at det lille Z4-taket kan felles ned.

Symfonien starter med en deilig buldrelyd, som er overraskende potent, det lille slagvolumet tatt i betraktning. Buldringen starter ved 750 o/min og varer til rundt 2.500 omdreininger, der lydbildet endrer karakteristikk og blir krassere opp mot 5.000 omdreininger. Ved 5.000 o/min går lydbildet over i et crescendo som varer helt til rødmerkingen ved 6.500 o/min.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer