Motor og kjøreegenskaper

BMW 530dA Touring har alt - en rå motor, sportslige kjøreegenskaper, en flott automatgirkasse og brutale bremser.

Publisert
Sist oppdatert

Som vi har skrevet på gang på gang, har dieselmotoren gjennomgått en rivende utvikling de siste årene. BMWs nye 3,0-liters dieselmotor er et glimrende eksempel, noe som blir tydelig hvis vi sammenligner med BMWs egen 3,0-liters bensinmotor.

For det første er dieselmotoren med sine 500 Nm langt sterkere enn bensinmotoren (300 Nm). I tillegg er den langt gjerrigere. Mens BMW 530i (sedan, denne motoren finnes foreløpig ikke i stasjonsvognen) drikker 0,95 liter per mil ved blandet kjøring, klarer dieselmotoren seg med 0,69 liter.

Effekt og akselerasjon

Men dette er for så vidt gammelt nytt. Dieselmotoren har alltid vært sterkere og gjerrigere enn bensinmotoren. Det revolusjonerende er at dieselmotorene er på vei til å få like høy effekt som bensinmotorene. BMW har nemlig hentet ut 218 hestekrefter fra sin 3,0-liters diesel, noe som betyr en forskjell på bare 13 hestekrefter sammenlignet med bensinmotoren (231 hk). Med så høy effekt klarer BMW 530d (sedan med manuell girkasse) 0 til 100 på imponerende 7,1 sekunder, og bruker dermed bare to tideler mer enn 530i.

Når vi i tillegg vet at dieselmotoren knuser bensinmotoren i samtlige fleksibilitetsøvelser, er det ikke lenger tvil om hvilken motor som er mest effektiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer