Motor og kjøreegenskaper

Mini Cabrio veier 100 kilo mer enn en ordinær Mini. Men den økte vekten har heldigvis ikke gått på bekostning av kjøregleden.

Publisert
Sist oppdatert

For det er nettopp kjøreglede som kjennetegner Mini, både med og uten tak. Bilen sitter særdeles godt på veien, samtidig som den er uvanlig svingvillig. En tung og direkte styring sørger for at tankene går til gokart-banen og den nøytrale oppførselen trekker tankene mot langt dyrere sportsbiler. Mini er så inspirerende og morsom at den nærmest stiller i en klasse for seg.

Lang akselavstand

Forklaringen bak de morsomme kjøreegenskapene er selvsagt sammensatt. Men ett av de viktigste elementene er den lange akselavstanden. Til tross for at Mini Cabrio bare er 363,5 centimeter lang, er akselavstanden 247 centimeter. Volkswagen Polo, som er 390 centimeter lang, har til sammenligning en akselavstand på 246 centimeter.

Korte overheng

Forskjellen mellom totallengde og akselavstand er for Mini Cabrios del altså begrenset til 117 centimeter, noe som gir svært kort overheng. Resultatet er at hjulene befinner seg helt ute i bilens hjørner. Bet betyr i sin tur at svært lite vekt befinner foran forhjulene og bak bakhjulene, noe som bidrar til svingvillighet spesielt og fine kjøreegenskaper generelt. BMW, som har utviklet bilen, er i tillegg kjent for prioritere vektfordeling, noe som bidrar til nøytral oppførsel i sving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer