Motor og kjøreegenskaper

1-serie har flotte kjøreegenskaper. Punktum. Den nye toliters motoren oppleves imidlertid som hyllevare.

Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som har vært heldig nok til å stifte bekjentskap med den gamle 2,0-liters rekkesekseren som satt i forrige generasjon 3-serie? Da vil du bli skuffet over 2,0-literen i 1-serie. Effekten er riktignok den samme, 150 hestekrefter, men effekten og slagvolumet er omtrent det eneste de to motorene har til felles.

I motsetning til den gamle motoren, som kunne skilte med seks sylindre i rekke og en markert effektøkning ved 4.000 o/min, er den nye motorens slagvolum kun fordelt på fire sylindre. Og selv om den nye motoren kan skilte med både variable ventiltider (Vanos) og -løft (Valvetronic), oppleves den etter vårt syn verken som spesielt sprek eller morsom.

0 til 100 på 8,7

Riktignok er den fleksibel og trekker rent allerede fra 1.500 o/min, noe som blant annet betyr at man kan bruke fjerdegiret ned mot 40 kilometer i timen. Den produserer også kvikk gassrespons i de øvre delene av registeret. 0 til 100 går unna på raske 8,7 sekunder og toppfarten er 217 kilometer i timen. Sammenlignet med ordinære tolitere er det derfor ingen ting å utsette på denne kraftkilden. Men sammenlignet med BMWs pensjonerte 2,0-liters rekkesekser befinner motoren seg i en lavere divisjon, ikke minst når det kommer til lydbilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer