Motor og kjøreegenskaper

Nye Toyota Corolla Verso 1.8 har en fin motor, en lettsjaltet girkasse, flotte bremser og gode kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Andre generasjon Corolla Verso kan i første omgang leveres med tre motoralternativer. Dieselmotoren er en 2,0-liter, mens de to bensinmotorer har slagvolum på henholdsvis 1,6 og 1,8 liter. Vi kjørte sistnevnte, som leverer 129 hestekrefter og 170 Nm ved 4.200 o/min.

1,8-literen er turtallsvillig, uten å være turtallsavhengig, og passer bilen godt. Motoren er sterk og sprek nok til at bilen aldri oppleves som undermotorisert og er ekstra frisk over 4.000 o/min. Fordi girkassen er ganske lavt drevet, treffer man andregir ved nettopp dette turtallet hvis man drar førstegiret helt ut, noe som sikrer umiddelbar tilgang på høy effekt. Corolla Verso 1.8 klarer derfor 0 til 100 på bare 10,8 sekunder. Over 5.000 o/min er gassresponsen kvikk og motoren trekker godt ut mot rødmerkingen ved 6.400 o/min. Et forbruk på 0,77 liter per mil ved blandet kjøring er godkjent.

Fin girspak-plassering

Girspaken er flyttet opp på dashbordkonsollen, noe som gjør den lett å nå. På typisk Toyota-vis glir spaken lett i trinn. Det eneste vi har å utsette på girkassen er femtegiret. Det er så lavt drevet at turtellernålen legger seg på 2.800 o/min i 100 kilometer i timen. Vi synes alt over 2.500 o/min er unødvendig høyt, fordi det både resulterer i unødvendig motorstøy og høyere forbruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.