Motor og kjøreegenskaper

Volkswagen er også en av de som klarer å lage høye biler med gode kjøreegenskaper. Den føles trygg og forutsigbar både på fast og løst underlag.

Publisert
Sist oppdatert

Touareg er godt over middels utstyrt med tanke på terrengegenskaper. Her finner du både permanent firehjulsdrift, senterdifferensialsperre, lavgirserie samt at testbilen med luftfjæring også var utstyrt med et høyderegulerbart understell med valgfri demping.

Det er med andre ord ikke mye å pirke på, og du skal være eier av en særdeles avsidesliggende hytte for å ikke kunne kjøre til døren med en Touareg.

Minste motor

Vi har lurt på om den femsylindrete dieselmotoren er sterk nok for den drøye 2,2 tonn tunge Touaregen. Motoren yter 174 hestekrefter og 400 newtonmeter, og det er nok hvis du ikke har ekstraordinære krav til fart. Den har da for eksempel 60 newtonmeter mer en Volvo XC 90 D5 og det er det den trenger for å ikke virke undermotorisert. Det hjelper også med en sekstrinns girkasse som fungerer meget bra sammen med motoren. Den sjalter raskt og mykt og du har også mulighet for å gire selv. Spaken er usedvanlig stor og bred, og er også behagelig å hvile hånden på. Den samme spaken finner du i Phaeton.

Motoren trekker godt, men den produserer også støy og vibrasjoner. Det er straffen man ofte får ved å velge en sterk og fleksibel motor fra Volkswagen hvor innsprøytningen foregår via såkalt pumpedyseteknologi. Vi synes likevel at motoren fortjener gode skussmål for sin styrke og fleksibilitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer