Motor og kjøreegenskaper

Audis nye 2,4-liters V6-motor gjør en svært god jobb og sørger for at nye A6 blir overraskende lettbent. Samtidig kan A6 skilte med fine kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Den som kjenner Audis produktportefølje, vil vite at også utgående A6 kan leveres med en 2,4-liters V6-motor. Denne motoren, som yter 170 hestekrefter, er forøvrig også tilgjengelig i A4. Vi har imidlertid aldri falt for denne motoren, fordi den rett og slett ikke tilfredsstiller kravene vi stiller til V6-motorer med såpass stort slagvolum.

Basert på 3,2-literen

Vi ble derfor ikke forbauset da Audi kunne fortelle at denne motoren er forkastet til fordel for en helt ny 2,4-liter. Den nye 2,4-literen har riktignok nøyaktig samme slagvolum som den utgående varianten, men ifølge Audi skal den nye 2,4-literen være basert på Audis nye 3.2 FSI-motor. 2,4-literen er riktignok ikke direkteinnsprøyet (FSI), men bortsett fra dette skal materialbruk og teknikk være nærmest identisk.

Verken økningen i effekt eller dreiemoment kan sies å være dramatisk. Den nye 2,4-literen yter 177 hestekrefter, 7 mer enn forgjengeren, og maksimalt dreiemoment er uforandret på 240 Nm. De 240 newtonmetrene er imidlertid nå på plass ved 3.000 o/min. Med forgjengeren måtte man vente til 3.200-merket før maksimalt dreiemoment var oppnådd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer