Motor og kjøreegenskaper

Motoren, girkassen, bremsene, vektfordelingen, hjulopphenget, veigrepet - alt stemmer i Nissan 350Z.

Publisert
Sist oppdatert

Selve hjertet i Nissan 350Z er en råsterk 3,5-liters V6-motor. Denne drikker kun 98 oktan og leverer 280 hestekrefter ved 6.200 omdreininger. Maksimalt dreiemoment, 363 Nm, er på plass ved 4.800 o/min. Men det som er minst like interessant, er at motoren produserer hele 300 Nm allerede ved 1.600 o/min.

Ursterk

Dette betyr i praksis at motoren er ursterk. Det er ikke ofte vi opplever biler som klarer oppoverbakker i 50 kilometer i timen i 6. gir. Men det gjør 350Z, til tross for at turtallet knapt har rundet 1.000 omdreininger. Og ikke nok med det, motoren leverer i tillegg fartsøkning, noe som er nærmest utrolig med tanke på at det er en bensinmotor vi snakker om og at denne verken får hjelp av turbo eller kompressor.

Berusende

Fra 1.500 o/min trekker motoren helt uanstrengt og vi begynner å kjenne hva slags potensiale kraftkilden har. Lydbildet preges av brumling og deilig bass og når vi trykker gasspedalen i bunn skyves vi bakover i seteryggen med berusende kraft. Førstegiret er tømt i løpet av et par sekunder, men takket være den deilige girkassen tar det ikke mange tidelene å vippe spaken ned i andregir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer