Motor og kjøreegenskaper

Audi A6 kan i første omgang leveres med fem motorer og tre forskjellige girkasser. Vi regner med at vi fant gullkombinasjonen med en gang. 225-hesters dieselmotor koblet sammen med en sekstrinns automatgirkasse.

Publisert
Sist oppdatert

Dette blir nok ikke volummodellen, men tidligere har markedet vist at A6 også er interessant med store motorer. Det er nok V6-modellen med 177 hestekrefter og dieselmotoren med 140 hestekrefter som vi vil se mest av på norske veier.

Ny motor

Motoren vi har kjørt har ikke vært tilgjengelig på den forrige A6-modellen. Dette er en motor som kun har vært levert i A8. Endelig har også A6 fått en motor med common-rail innsprøytnings teknologi. Det var ikke akkurat for tidlig. BMW 5-serie og Mercedes E-klasse har hatt det lenge, sammen med en rekke andre bilmodeller. Treliteren er en en kraftig drivkilde med hele 225 hestekrefter og 450 newtonmeter som er tilgjengelig allerede ved 1.400 omdreinginer, og som ligger konstant opp til 3.250. Du får dermed kreftene fort nok og bunndraget er imponerende. Motoren tar hurtig tak og leverer et gromt skyv gjennom mesteparten av turtallsregisteret. 0 til 100 kilometer i timen går unna på 7,3 sekunder og topppfarten er 243 kilometer i timen. Du kjører lett forbi et par lastebiler uten å gi full gass. Girkassen henger også godt med og du har seks gir å velge iblant, inkludert både sportsprogram og mulighet for å gire selv. Det vanlige kjøreprogrammet fungerer best siden motoren er så sterk på lave turtall. Sportsprogram med tilhørende høyt turtall er ikke det ideelle siden draget avtar mot 4.000 omdreininger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.