Motor og kjøreegenskaper

140-hestersversjonen av Volvos 2,4-liter gjør en god jobb. Og den spiller godt på lag med en fin femtrinns automatgirkasse.

Publisert
Sist oppdatert

Som Volvo S40, er også V50 tilgjengelig med to effektversjoner av Volvos 2,4-liter. Den sterkeste versjonen kalles 2.4i og yter 170 hestekrefter, mens lillebror kun yter 140. Dette er et svært forsiktig effektuttak, med tanke på at mange motorprodusenter, for eksempel Honda og Toyota, i dag tar ut 150 hestekrefter fra firesylindrede 2,0-litere.

Sterk motor

Men som mange bilinteresserte etter hvert har fått med seg, så finnes det et annet motor-parameter som er minst like interessant som hestekreftene - newtonmeter (Nm). Og når vi fokuserer på Newtonmeter blir det plutselig klart at denne 2,4-literen har mer å by på enn de nevnte 2,0-literne. Volvo-motoren yter nemlig 220 Nm ved 4.000 o/min. Dette i motsetning til Hondas og Toyotas 150-hestere, som yter 192 Nm ved samme turtall.

Fint drag

Dette betyr i praksis at Volvo-motoren oppleves som både sprekere og sterkere enn det beskjedne antallet hestekrefter skulle tilsi. Motoren trekker godt allerede fra 2.000 omdreininger og leverer et jevnt økende drag helt opp mot 4.000 o/min. Der våkner motoren litt ekstra til liv og blir enda friskere opp til turtallssperren ved 6.750 o/min. Ved høye turtall produserer rekkefemmeren et særpreget lydbilde, som oppleves som langt mer eksklusivt det som skapes av en ordinær rekkefirer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer