Motor og kjøreegenskaper

Utseendet tatt i betraktning, skulle Rover Streetwise vært en firehjulsdrevet tøffing med en kraftig motor under panseret. Det er den ikke.

Publisert
Sist oppdatert

I stedet er den forhjulsdrevne bilen utrustet med en 1,4-liters motor. Rover har tatt ut 84 hestekrefter av motoren, noe som i utgangspunktet er ganske friskt, det beskjedne slagvolumet tatt i betraktning.

Problemet er at effektuttaket har gått på bekostning av dreiemomentet, som er på beskjedne 110 Nm. Ikke nok med det, maksimalt dreiemoment befinner seg helt oppe på 4.500 o/min, noe som sladrer om at denne motoren er avhengig av turtall. Og det er den. Kraftkilden er død i bunn og har svært lite å by på i mellomregisteret.

Frisk fra 5.000 o/min

Men hvis du er villig til å akseptere en hel del støy, viser motoren frem en spenstig side. Fra 5.000 omdreininger produserer nemlig motoren overraskende frisk akselerasjon, som varer og rekker helt opp til 7.000 o/min, der turtallssperren befinner seg. I dette turtallsområdet er gassresponsen kvikk og bilen oppleves som sportslig og morsom. Ulempen er altså den voldsomme støyproduksjonen og det faktum at du må gire ganske hyppig for å utnytte kreftene. Og fordi motoren er så svak under 5.000 o/min, blir ikke 0 til 100-tiden, 12,7 sekunder, spesielt imponerende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer