Motor og kjøreegenskaper

Lancer Evolution VIII bringer frem godt humør. Vi har smilt hvert eneste minutt vi har kjørt bilen.

Publisert
Sist oppdatert

Villstyring er en god beskrivelse på bilen selv om den er forholdsvis lett å kontrolllere. Det er likevel ikke en bil for nybegynnere. Turboen begynner og hyle omtrent ved 2.500 omdreininger og fra 3.500 drar det av gårde i infernalsk tempo. Rødmerkingen starter på 7.000 omdreininger, men motoren jobber lett og fint helt til turtallsperren som slår inn på 7.500 omdreininger. I hele dette spektere som strekker seg over 4.000 omdreininger har du krefter i overflod.

Ladeluftkjøler med dusj

Motoren er en toliters rekkefirer med turbo og ladeluftkjøler. Effekten er hele 265 hestekrefter ved 6.500 omdreininger og dreiemomentet er 355 newtonmeter ved 3.500 omdreininger. 0 til 100 kilometer i timen skal den klare på 6,1 sekunder og toppfarten er 245 kilometer i timen. Dette under forutsetning av at du fyller 98 oktan eller høyere! For at luften fra turboen skal bli mest mulig avkjølt er Evolution også utstyrt med dusj til ladeluftkjøleren for effektiv nedkjøling. Alt for at det skal fortest mulig.

Lyd

Det blir mye hylling av krefter og fart, men det er enda et punkt som bilen utmerker seg. På tomgang bulderer den som om det skulle vært en sekser under panseret. Ved lett bruk av gassen høres det ordinært ut, men når turtallet kommer også "godlydene". Turboen hyler vilt og motoren vræler høyere og høyere etterhvert som kreftene gjør seg gjeldende. Hvis det finnes et paradis for en motorfanatiker, har vi funnet det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer