Motor og kjøreegenskaper

Nissan X-Trail dCi er ikke bare sterk, seig og rask. Den har i tillegg en sivilisert gange. 6-trinns-kassen medvirker til at det er lett å bli glad i denne bilen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi regnet med at X-Trail dCi skulle være både sterk og rask. Men ikke rask. For denne bilen, som oppleves som så stor og så trygg at den gir Range Rover-assosiasjoner, klarer faktisk 0 til 100 på 11,5 sekunder. Dette er faktisk bare 2 tideler mer enn det X-Trail med 2,0-liters bensinmotor trenger.

Til sammenligning bør det også nevnes at RAV4 D-4D, som er en betydelig mindre og lettere bil, bruker 12,1 sekunder. For ikke å snakke om Freelander 2.0 TD, som trenger 14,4 sekunder på samme øvelse.

Toppfarten er det heller ikke noe å si på. X-Trail dCi gjør 180 kilometer i timen og er dermed 3 km/t raskere enn sin bensinslektning. RAV4 stanser ved 170 og Freelander ved 164 kilometer i timen.

Talende tall

Det er sjeldent vi legger vekt på toppfart i våre tester. Årsaken til at vi denne gangen gjør et unntak, er at de overnevnte tallene sier noe om hvor sterk X-Trail dCi faktisk er. Hvis du tar deg en titt på X-Trail vil du raskt se at dette ikke er noe aerodynamisk underverk. At den store og tunge bilen likevel er så rask som den er, sier mye om den flotte motoren Nissan har utviklet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer