Motor og kjøreegenskaper

Opel Vectra stasjonsvogn har fine kjøreegenskaper og er på ingen måte noen sinke. Motoren gjør en kjempejobb og det er gøy å frese rundt på landeveien.

Publisert
Sist oppdatert

En slik motor kler en stor familiebil som Vectra har blitt. Full oppakning med feriebagasje er ikke noe problem med en V6 dieselmotor til dispsosisjon. Motoren har et slagvolum tre liter og effekten er 177 hestekrefter ved 4.000 omdreininger. Dreiemomentet er 370 newtonmeter ved 1.900 omdreininger. Dette koblet til en femtrinns automatkasse gjør at 100 kilometer i timen passeres på 9,5 sekunder og toppfarten blir 223 kilometer i timen. Dette er i og for seg greit, men det er fleksibiliteten i motoren som er fenomenal. Ligger du i 50 og skal opp til 100 tar ikke det veldig mange sekunder. Også i lyskryssracing er Vectra bra. Den er litt treg i startgropa, men henter seg inn med renter.

Vellykket

Dette er en pakke som fungerer bra i Vectra. Ofte kan vi være plaget av mye sporing under akselerasjon med så mye krefter på forhjulene, men det skjer ikke her. Her oppplever vi kun et berusende uttak av krefter. Girkassen er ikke av de som sjalter raskest og den har heller ikke sportsprogram, men den har en manuellfunksjon som fungerer bra. Den girer ikke av seg selv før du bestemmer det, ved enten å beordre "kickdown", eller gire med spaken. Testbilen er også utstyrt med elektronisk stabilitetsprogram. Det kan ikke kobles vekk, men du vil nok ikke oppleve at du bli stående på isen ute drift på forhjulene. Den slipper opp gir deg litt krefter selv om det er svært glatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer