Motor og kjøreegenskaper

Maksimal effekt ved 6.500 o/min og maksimalt dreiemoment ved 4.000 o/min høres kanskje ikke ut som en ideell samarbeidspartner for en automatgirkasse.

Publisert
Sist oppdatert

Men samarbeidet går overraskende bra. Selv om motoren jobber på litt høyere turtall enn vanlig, byr ikke det på problemer i form av økt støy eller forbruk. Og ved full gass eller hurtig kjøring i trange svinger mister du ikke mye av kvikkheten som er i en CR-V med manuell girkasse.

Det overrasker oss litt at kjøreopplevelsen med denne girkassen er så positiv, den mangler blant annet en effektiv måte å manuelt overstyre girvalgene på. Litt av forklaringen ligger nok i styringsprogrammet for girkassen. Den gir motorbrems når den skal og den girer raskt nok ned når du ønsker akselerasjon.

Innen rekkevidde

En annen litt rar detalj med girkassen er at du rekker overdrive-knappen uten å ta hendene bort fra rattet. På samme måte som parkeringsbremsen er girvelgeren flyttet opp på dashbordet. Har du ett standard kvart-over-ni-grep på rattet rekker du akkurat så vidt bort på girspaken uten å slippe taket. For de som liker å kjøre litt aktivt er dette en glimrende måte å sørge for fornuftig turtall inn og ut av svingene på en norsk landevei.

Savnet av et femtegir er heller ikke stort her i Norge, men en tur på utenlandske motorveier kan nok bli ganske slitsom. Førstegiret drar til 6.500 o/min og 60 km/t, andregiret holder det gående til rundt 110 km/t. Det er først fra rundt 5.000 o/min at CR-V føles sprek, og det er omtrent rundt 4.500 o/min som er utgangspunktet for 60 til 110 km/t i annet gir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer