Motor og kjøreegenskaper

Nye Opel Astra kan skilte med flotte kjøreegenskaper og et bredt motor- og girkasseutvalg.

Publisert
Sist oppdatert

I første omgang introduseres fire bensinmotorer og to dieselmotorer. Bensinmotorene har slagvolum på 1,4, 1,6, 1,8 og 2,0 liter og yter henholdsvis 90, 105, 125 og 170 hestekrefter. De to dieselmotorene har begge 1,7 liter slagvolum og produserer henholdsvis 80 og 100 hester. Senere kommer også en ny 150-hesters dieselmotor og en 200-hesters turbomotor.

1,6-liter holder

Bestselgeren vil sannsynligvis bli 1,6-literen. Denne er etter vårt syn sprek nok til at Astra aldri oppleves som undermotorisert. Vi fikk ikke prøvd de to 1,7-liters dieselmotorene denne gangen, men har erfaring fra disse i Meriva, der 100-hesteren åpenbart er å foretrekke.

Det vi derimot fikk prøvd, var den kraftige 150-hesters dieselmotoren. Med denne kraftkilden under panseret blir Astra den reneste sportsbilen. Etter vårt syn er denne motoren vel så spennende som den turbomatede 170-hesteren.

Gir kjøreglede

Vi har allerede fortalt at Astra har flotte kjøreegenskaper. Bilen oppleves som svingvillig, samtidig som den er godt balansert og stabil. Styringen er presis, fjæringen fast og Astra leverer masse kjøreglede, også med 1,6-liters motor. Vi må imidlertid ta et lite forbehold. Astra kan nemlig, som den første bilen i klassen, leveres med elektronisk styrte støtdempere, på Opel-språket kalt CDC (Continuos Damping Control). I tillegg kan Opel tilby IDS (Interactive Driving System). Med IDS aktivert får Astra et mer sportslig demperoppsett, samt kvikkere gassrespons og styring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer