Motor og kjøreegenskaper

Denne bilklassen er stor og konkurransen hard. I fjor var totalmarkedet for disse bilene rundt 8.000 biler, nesten 10 prosent av totalmarkedet, og Outlander solgte alene i 845 eksemplarer.

Publisert
Sist oppdatert

Klassen er i vekst og det kommer til stadighet nye modeller. Flere produsenter er også inne i andre generasjon. Det gjelder for eksempel Honda CR-V, Toyota RAV4 og Subaru Forester.

Stor motor

Motoren er på hele 2,4 liter og yter 160 hestekrefter og 216 newtonmeter. Dreiemomentet er på det høyeste på 4.000 omdreininger i minuttet. Vi opplever også at vi må litt opp i turtall for å finne krefter. Det er ikke ideelt for denne biltypen, men motoren fungerer bra i hele registeret. For maksimal utnyttelse lønner det seg derimot å gire litt før du kommer til rødmerkingen.

Automatkassen girer mykt og greit når den får bestemme selv. Den er også slik at den ikke girer til neste gir når du har valgt manuell giringsfunksjon. Denne bilen egner seg virkelig godt til litt heftig kjøring. På en annen side har den litt lange usportslige girutvekslinger og girkassen har bare fire gir.

4WD

Outlander trekker i utgangspunktet på alle fire hjul ved hjelp av en viskositetskobling. Forhjulene rekker knapt å bevege seg på glatt underlag før bakhjulene er der og hjelper til. Det er ganske uvanlig med permanent firehjulsdrift i denne klassen. En annen bil som har det ved hjelp av senterdifferensial er Subaru Forester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer