Motor og kjøreegenskaper

Stort sett har Freelander hengt litt etter på dette punktet, men den har bra fremkommelighet. Den har til med elektronikk som kontrollerer hastigheten ned bratte kneiker.

Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at mange har lyst på Freelander, rett og slett fordi den er tøff. Den lysten blir nok ikke noe svakere nå etter ansiktsløftingen. Fronten har blitt grom og i forhold til konkurrentene fra Japan er dette er langt skritt i riktig retning.

Arbeidssky

Det er ikke noe å legge skjul på. Motoren er fortsatt den samme og som vi har kjørt før. Den har et slagvolum 1,8 liter og yter 117 hestekrefter og 165 newtonmeter. Det er de laveste ytelsestallene i klassen og siden bilen ikke er noe billigere enn konkurrentene, sørger det alene for et stort ras nedover på rangeringen.

Treg

Motoren er også med på å gjøre Freelander tungkjørt. Den akselererer svakt og det virker som om håndbrekket er på når vi ber om akselerasjon til for eksempel en forbikjøring. Selv om maksimalt dreiemoment er på 2.750 omdreininger er det ikke i dette området motoren er sterk. Lavt nede i registeret er det lite krefter og det passer ikke på denne type bil.

Tungbrukt

Girkassen er også med på å gjøre Freelander til en arbeidsom bil å kjøre. Det er tungt å sjalte fra gir til gir og det kreves muskler for å like denne kassen. Det samme gjelder styringen som er tung. Vi må bruke mer krefter enn vi liker, og i tillegg har den dårlig svingradius som gjør vi må svinge på rattet mer enn vanlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer