Motor og kjøreegenskaper

BMW 6-serie er en spektakulær bil som ikke passer noe særlig bra her hjemme. Den passer verken til fartsgrensene, lastebilene som bruker omtrent to felt på bygdeveiene slik at deler av grøfta må brukes til forbikjøringer og ikke minst passer den ikke til været. Avgifter er det også rikelig med på 645Ci. Malplassert er en god beskrivelse.

Publisert
Sist oppdatert

Likevel er det lett å bli glad i 645. Den briljerer med kjøreegenskaper som vi sjelden opplever, og tilbyr en passelig blanding av komfort og sportslighet. Dette er en komfortabel turbil med et sportslig tilsnitt.

BMW står ved det gamle

Styreformann i BMW AG, Helmut Panke, har uttalt til Automtive News at BMW ikke vil produsere verken forhjulsdrift eller bensinmotorer med turbo, og at dette sammen med bra vektfordeling er nøkkelen til gode kjøreegenskaper. BMW vil heller konsentrere seg om avansert ventilstyring og vil i fremtiden komme med store motorer som tåler betydelig høyere turtall enn det som er tilgjengelig i dag.

Lett og rask

Ved hjelp av utstrakt bruk av aluminium har BMW snudd trenden med stadig tyngre biler. Testbilen veier kun 1.620 kilo og det er for eksempel snaue 200 kilo mindre enn en Mercedes CL500. Det merkes også på ytelsene. Fabrikken oppgir 0 til 100 kilometer på 5,8 sekunder med automatgir, og det er bare to tideler tregere enn med manuell girkasse. Fleksibiliteten er omtrent den samme som på 530d. Akselerasjonen fra 80 til 120 kilometer i timen er 5,4 og 6,7 sekunder i henholdsvis fjerde og femte gir i 530d. Med de samme betingelsene leverer 645Ci 5,1 og 6,7 sekunder til tross for at den har to sylindere mer, over 100 hestekrefter ekstra og 1,4 liter større slagvolum. 530d har derimot 50 avgiftsfire newtonmeter ekstra. Vi kjørte 645 med manuell girkasse i Spania i oktober i fjor og det er også en spennende kombinasjon, men vil nok ikke bli favoritten blant kundene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer