Motor og kjøreegenskaper

Hadde den ikke hatt et D-CAT-merke på bakluken og en D-CAT-knapp i midtkonsollen, ville vi trodd vi kjørte rundt i en vanlig Avensis D4-D.

Publisert
Sist oppdatert

Avensis D-CAT er like sterk, like rask og like stillegående som den mer ordinære Avensis D4-D. I praksis er det kun tre negative elementer knyttet til D-CAT; krav til drivstoff med lavt svovelinnhold, et par prosent høyere drivstoff-forbruk (ifølge Toyota) og noen tusenlapper høyere innkjøpspris.

Det første punktet er ikke noe problem her i landet - norsk diesel har ifølge Toyota lavt nok svovelinnhold til at D-CAT-katalysatoren kan fungere perfekt. Og skal du på ferie til Øst-Europa er heller ikke dette noe problem. Da er det bare å trykke på D-CAT-knappen i midtkonsollen, og katalysatoren kompenserer for det økte svovelinnholdet i drivstoffet.

200 kroner i året

Hvis Toyota har rett i at drivstoff-forbruket kun øker med et par prosent, er heller ikke dette noe stort problem. En Avensis D4-D klarer seg med 0,58 liter drivstoff per mil, noe som betyr at Avensis D-CAT skal klare seg med drøye 0,59. Hvis du kjører 16.000 kilometer i året, vil det ekstra forbruket begrense seg til 18,5 liter i året, eller snaue 200 kroner.

6.000-7.000 kroner

Det som imidlertid kan bli et problem for Avensis D-CAT, er den høyere innkjøpsprisen. Den norske Toyota-importøren har foreløpig ikke regnet ut nøyaktig hvor mye dyrere D-CAT vil bli, men regner med at den vil koste 6-7.000 kroner mer enn en ordinær D-4D.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer