Motor og kjøreegenskaper

Til tross for at den går på stylter er den god å kjøre. Firehjulsdriften fungerer bra selv om det er en annen type enn det som sitter i bilene med manuell girkasse.

Publisert
Sist oppdatert

På Subaru Forester, Impreza og Legacy med manuell girkasse fungerer firehjulsdriften via en åpen senterdifferensial. På Outback 2.5, som kun finnes med automatgir i Norge, fordeles drivkraften til bakhjulene via en flerplatekløtsj. Den fordeler kontinuerlig moment mellom forhjul og bakhjul etter vektfordelingen i bilen og hvor mye gass som brukes. Vi hadde gleden av Subaru-vær (snø i massevis) hele uken vi kjørte Outback, og fikk kjent mye på systemet. Du merker at det ikke er kontinuerlig drift på alle hjul, men det er en god løsning dette også. Det eneste negative er at det blir litt mindre forutsigbart ved sportslig kjøring enn det ville vært med åpen differensial.

Sportslig

Selv om Outback er heist opp med 5 centimeter i forhold til Legacy er dette også en sportslig bil. Den krenger lite og og den presise styringen gjør at du kan håndtere Outback greit, selv om du befinner deg lengre mot slippgrensen for dekkene enn det som er normalt i en familiebil. Du opplever svak understyring, men det er ikke noe problem det heller. Outback 2.5 er utstyrt med differensialbrems på bakakselen og etter litt om og men kommer baken til slutt her også. Tilbakemeldingene fra hjul og understell er også så gode at du hele tiden vet hva som foregår mellom dekk og vei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.