Motor og kjøreegenskaper

En moderne dieselmotor passer perfekt til bilen, og kjøregenskapene er blant de bedre.

Publisert
Sist oppdatert
Motor og kjøreegenskaper


En 90 hestekrefters moderne dieselmotor gir Tourneo Connect krefter nok i de fleste situasjoner. Det skorter litt på kreftene i høye hastigheter, men det er for eksempel fullt mulig å gjennomføre veloverveide forbikjøringer i riksveifart.

Sterk og dyr

Dieselutgaven koster 25.000 kroner mer enn bensinvarianten, og selv om dieselmotoren er mer effektiv med hensyn til forbruk og fleksibilitet, er prisforskjellen så stor at bensinmotoren på 115 hestekrefter bør vurderes.

Med kun 90 hestekrefter tar det en god stund å komme opp i fart, 0-100 tar over 16 sekunder og toppfarten er moderate 154 km/t. Det er imidlertid bare halve sannheten, i en forbikjøringssituasjoner kommer et dreiemoment på 220 Newtonmeter (Nm) til unnsetning fra 1.750 o/min, og styrken gjør den akseptabelt rask for forbikjøringer.

Enkel

Før du triller i gang har du allerede fått klare signaler om at dette er en bil som i utgangspunktet er konstruert for nyttetrafikk. Det er mange positive ting med det, god oversikt og oppreist sitteposisjon for eksempel. Likevel skinner det gjennom at mange av løsningene som er valgt er valgt for å gjøre prisen spiselig for innkjøpssjefen, og ikke nødvendigvis bilen perfekt for sjåføren.

Det er for eksempel ikke mulig å få elektronisk stabilitetssystem, og det er kun to kollisjonsputer på standardutstyrslisten. Bak er det trommelbremser som er satt til å gjøre jobben. Med de naturlige begrensinger som kostnadskontrollen skaper, er likevel Tourneo Connect en velkjørende bil for i sin klasse. Den takler høyden godt uten alt for mye krenging, og oppfører seg rolig under hard bremsing.

Lettkjørt

Motor og kjøreegenskaper


Tourneo Connect er svært lettkjørt, og den fleksible og sterke dieselmotoren gjør det mulig å trives bak rattet. Til tross for at A-stolpen er litt i veien gjør den høye sitteposisjonen og de store vindusflatene sitt til at det er god oversikt fra førerplassen. Store vinduer preger bilen også bakover, og parkering er relativt greit.

Girkasse og styring understreker også det lettkjørte fremfor det dynamiske, men Tourneo Connect er den av bilene i klassen som lar seg kjøre friskest.

Les mer om viktige ting som plass og komfort her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer