Motor og kjøreegenskaper

Motoren gjør en god jobb og klarer å hente ut det som er av potensial i bilen. Giringen krever tilvenning, men når du har lært deg kassen kan du kjøre effektivt.

Publisert
Sist oppdatert

Vi valgte den sprekeste utgaven av C2. Det er fordi dette ikke blir det helt store fornuftskjøpet uansett. Hvordan du enn snur og vender på det, vil nok denne bilen veldig ofte ende opp som en lekebil for de som ikke har de helt store utfordringene med tanke på plassforhold og praktiske løsninger.

Villig

Motoren er en 1,6-liter med 110 hestekrefter som passer bilen greit. Maksimal effekt får du ved 5.750 omdreininger, og 147 newtonmeter har den ved 4.000 omdreininger. Det er med andre ord en motor som har mest å rutte med på høyt turtall. Den har også 16-ventilers topp med to overliggende kamaksler. Dette gjør at det blir futt over akselerasjonen, og du har krefter nok til trygge forbikjøringer. Motoren krever turtall for å yte sitt beste, men med denne girkassen er jo giring bare positivt.

GTI-bil

Knøttebiler med spreke motorer er spennende biler som kan gi mye glede for pengene. C2 1.6 er sportslig og ligger godt på veien. Det virker som den liker G-krefter og styringen fungerer godt. Du kjenner godt hvor slippgrensen er, og det er ikke vanskelig å bruke alle ressursene i bilen. Fordelen med 110 hester kontra for eksempel 200, er at du ikke ligger i grenseland mot astronomiske bøter selv om du gir på litt. I byen er den lett på rattet, og motstanden i rattet øker etter hvert som farten øker. Dette gjør den stabil i høy hastighet, og det trenger den. Dette er tross alt en bil som har en oppgitt toppfart på 195 kilometer timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer