Motor og kjøreegenskaper

Med en 1,6-liters motor på 105 hestekrefter plasserer Mazda seg midt i klassen når det gjelder motorkraft.

Publisert
Sist oppdatert

Og til tross for størrelsen holder motoren til å gi Mazda 3 akselerasjon og toppfart omtrent som konkurrentene. Det viktigste i denne klassen er å ikke skille seg ut negativt, og Mazda treffer greit med denne motoren.

105 hestekrefter

Ved 6.000 o/min dukker maks effekt på 105 hestekrefter opp. Dreimomentet på 145 Newtonmeter (Nm) er på topp ved 4.000 o/min. Kreftene leveres jevnt fra bunnen av, og kreftene på topp lettbrukte. Vi opplevde motorlyden som en aning rå, men bilen vi kjørte var helt ny.

0-100 km/t er unnagjort på 11,0 sekunder, og en god stund etter det ender du opp med en toppfart på 182 km/t. I forbikjøringssituasjoner er det lett å lokke ut kreftene.

En femtrinns girkasse passer godt til norske hastigheter ved at femtegiret er brukbart på motorvei. I 100 km/t ligger turtellernålen på 3.100 o/min som er så nær dreiemomenttoppen at ikke bilen føles helt kraftløs i motbakker. Bensinforbruket er akseptabelt, fabrikken oppgir 0,72 l/mil – vi brukte 0,80 l/mil per mil på vår testrute.

Sportslig nok

Mazda 3 gir klare sportslige signaler, noe som ikke helt følges opp i kjøreopplevelsen. Styringen er presis nok men for lett, og girkassen er relativt kortsteget men ikke mekanisk sportslig. Likevel mener vi Mazda 3 er fast nok nok for de aller fleste, og hvis den hadde vært enda stivere ville den kanskje blitt uspiselig for store kjøpegrupper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer