Motor og kjøreegenskaper

Basismotorene i Signum er vi ferdige med. Signum har bevist at den duger både med 1,8-liters bensinmotor og toliters dieselmotor. 3,2-literen har krefter i overflod, og gjør virkelig at bilen kommer til sin rett.

Publisert
Sist oppdatert

Med 211 hestekrefter føler vi at Signum har fått så mye effekt som den egentlig fortjener. Selv med en vekt på over 1.600 kilo blir bilen kvikk i frasparket og 0 til 100 kilometer i timen går unna på 8,5 sekunder. Det oppleves ikke som uhyre raskt, men skaper en god følelse av å ha en del ekstra å rutte med.

Motoren passer godt

Signum er fast i fisken og er nesten sportslig i sin fremferd. V6'eren har både snert og fraspark og knurrer iltert allerede fra tomgang. Den trekker godt fra lave turtall, men kvikner til ytterligere når den får boltre seg fritt oppover. Motoren høres godt, men lyden er ikke ubehagelig.

Dreiemomentet på 300 newtonmeter slår ikke inn før på 4.000 omdreingner. Det er omtrent på det samme nivået som de andre bilene i klassen med samme type motor. De som liker at dreiemomentet skal komme tidligere må velge motor med turbo. Både diesel- og bensinmotorer med turbo oppnår gjerne maksimalt dreiemoment allerede fra godt under 2.000 omdreininger.

Girkasse

Testbilen var utstyrt med en femtrinns automatgirkasse med mulighet for "manuell" giring. Signum er ikke utstyrt med sjalteprogrammer som for eksempel sport og lignende, men har et vinterprogram. Vi lot stort sett spaken stå i normalposisjon og brukte kickdown-funksjonen med stor iver. Elektronisk stabilitetsprogram er standardutstyr på Signum, og det kan ikke deaktiveres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer