Motor og kjøreegenskaper

Ikke nok med at motoren er sterk på lave turtall, den har også en turtallsvillighet som er en sportsbil verdig.

Publisert
Sist oppdatert

Den forrige S4-modellen hadde en V6-motor med to turboladere og 265 hestekrefter. Den har nå blitt vraket til fordel for en 4,2-liters V8-motor med 344 hestekrefter. Effekten leveres over et bredt register, men er sterkest i mellomregisteret rundt 3.500 omdreininger.

Lav litereffekt

Både effekt og dreiemoment per liter ligger under den berømte 100-grensa. V8-eren leverer ikke mer enn snaue 82 hestekrefter og 98 newtonmeter per liter salgvolum. S4 er ingen slappfisk for det, snarere tvert i mot. Arbeidsvilligheten til motoren krever førerens absolutte oppmerksomhet hele tiden.

6-trinns kasse

Vår bil var utstyrt med automatkasse med seks gir. Den kan fungere som automat i normal eller sportsfunksjon, eller du kan gire selv med selve spaken eller hendler bak rattet. I manuell funksjon girer den likevel av seg selv når det ikke mer turtall igjen, men i hovedsak fungerer det bra med spakene bak rattet. Da har du kontroll på turtallet og det er lett å få motoren til jobbe på det turtallet den er mest effektiv.

Firehjulsdrift

Det river i alle hjørner når du trår på med S4 og det sitter voldsomt bra under akselerasjon. Selv på våt vei var hjulspinn et lite problem. Med det elektroniske stabilitetsprogrammet (ESP) utkoblet hendte det kun et par ganger at alle hjulene løsnet. Stort sett kan du pøse på med effekt mer eller mindre ukritisk. Effekten fordeles gjennom en Torsen senterdifferensial.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer