Motor og kjøreegenskaper

Minste motoralternativ, en ny og lett 3-liters V6, gjør en fin jobb i nye Jaguar XJ.

Publisert
Sist oppdatert

Og den nye motoren får god hjelp av en ny sekstrinns automatgirkasse. Denne er satt opp for komfort fremfor raske girskift, noe vi synes kler bilen.

Hjelp av vekten

240 hestekrefter ved 6.800 o/min og 300 Newtonmeter (Nm) ved 4.100 o/min gir i utgangspunktet ikke noe fortrinn overfor konkurrentene. Kombinert med den lave vekten stiller det seg imidlertid annerledes, og ytelsen i XJ 3.0 V6 er gode nok for de aller fleste.

Det er forskjell på krefter, Jaguaren utmerket seg ved å sette kraftig i gang på tredjegiret i normale norske forbikjøringshastigheter. Den drar også i gang ganske optimistisk fra start, men gir seg litt før den tar fatt på tredjegiret. Vi mener denne motoren passer svært godt for norske forhold.

Fordel med sekstrinns

Selv om motoren er fleksibel over ett bredt område er det en klar fordel med et mer nøyaktig skifte for å treffe riktig turtallsområde. Skiftene er satt opp mykt og komfortabelt slik at det tar noe mer tid, og de fleste vil også trenge litt tilvenning for å bruke Jaguars særegne sjaltemønster for manuell overstyring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer