Motor og kjøreegenskaper

Det er nok en gang styrke i form av stort dreiemoment som redder en effektsvak dieselmotor.

Publisert
Sist oppdatert

Og selv med kun 100 hestekrefter er denne motoren faktisk til å leve med for de fleste av oss. I praksis er den like rask som bensinmotoralternative på 122 hestekrefter ved for eksempel forbikjøringer.

Faktum

Det går 14 sekunder før du når 100 km/t ifølge fabrikken. Det oppleves som ganske treigt, og raske starter er helt klart ikke motorens yndlingsøvelse. Dessuten bråker det under hard akselerasjon. En mer populær øvelse er akselerasjon fra flying start. Opp bakker og forbi trailere er det krefter nok, dreiemomentet er på 230 Newtonmeter (Nm) fra 1.500 o/min. Motorlyden i fart er ikke påtrengende.

Hestekreftene dukker opp allerede ved 3.120 o/min, og holder seg rundt 100 til det begynner å ebbe ved 4.000 o/min. Spesielt for Opels dieselmotorer er at de ikke går bråtom for krefter, men gjerne kan kjøres til sperren slår inn på vei til 5.000 0/min med nogenlunde effekten i behold. På den måten føles de mer som bensinmotorer enn mange av konkurrentenes dieselalternativer.

Aldri så galt

Det moderate effektuttaket sørger for svært god drivstofføkonomi. Fabrikken oppgir 0,59 l/mil ved blandet kjøring, og vi endte på 0,63 l/mil selv om vi ofte maste på motoren. Det skal i det hele godt gjøres å bruke særlig mye mer ved blandet kjøring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer