Motor og kjøreegenskaper

V10 motorer er sjeldent i personbilsammenheng, og Volkswagen er en av få som har oppdaget tiere i tillegg til åttere og tolvere.

Publisert
Sist oppdatert

Motoren i Phaeton er et kapittel for seg. Den er forholdsvis kompakt og ruver ikke så veldig når du åpner panseret. Den har fem liters slagvolum og innsprøytningen skjer ved hjelp av høytrykks innsprøytningssystem (pumpedyseteknologi). Ytelsene er formidable og effekten på 313 hestekrefter ved 3.750 omdreininger er en ting, men et dreiemoment på 750 newtonmeter ved 2.000 omdreininger er alt annet enn dagligdags. Motoren tilfredstiller kun EU3 og Volkswagen har en jobb å gjøre for å få denne motoren gjennom miljøkravet EU4.

For å kunne holde orden på kreftene har Phaeton V10 også trinnløs luftfjæring på begge aksler, permanent firehjulsdrift og sekstrinns automatisk girkasse.

Sterk

Motoren er usedvanlig sterk. Det er hevet over enhver tvil. Når du trykker på fra start, er det kun en veldig kort forsinkelse før du kan høre brølet fra tieren og kjenne et uvirkelig skyv fra seteryggen. Det akselererer voldsomt, og det virker som om dette vil gå ekstremt fort før skyvet vil begynne å avta. 313 hestekrefter er ikke fryktinngytende effekt på en bil som veier 2,4 tonn, men dreiemomentet på 750 newtonmeter er i en klasse for seg. Passasjerene merker ”ubehaget” enda mer enn de som kjører. Vi opplevde alt fra frydefulle utbrudd om kiling i maven til bilsjuke som holdt på å ende opp med oppkast. Likevel vil vi si at bilen er så komfortabel at den i stor utstrekning kamuflerer sine egne ytelser. Det er gjengs for hele klassen. Du føler ikke farten i det hele tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer