Motor og kjøreegenskaper

Vår A3 var utsyrt med utstyrspakken Ambition. Den koster 14.100 kroner, fjerner en del komfort og bringer på plass sportslige kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Audi A3 er foreløpig tilgjengelig med tre bensinmotorer og to dieselmotorer. Det finnes faktisk ikke A3 med bensinmotor og turbo siden den gamle 1,8 literen med turbo ikke tilfredstiller EU4. Toppmodellen med 3,2 liters V6-motor med 250 hestekrefter og firehjulsdrift kommer allerede til høsten.

Vi likte godt den motoren som satt i vårt testeksemplar. Det er en helt ny toliters dieselmotor med pumpedyseteknologi (høytrykks dieselinnsprøytning). Dette er en moderne dieselmotor som tilfredstiller EU4 kravene, og i Tyskland får eierne en skattelette på over 6.000 kroner hvis de kjører biler som tilfredsstiller utslippskravene til EU4. Videre hadde testbilen forhjulsdrift, men denne motoren kan også leveres med firehjulsdrift. Utstyrpakken Ambition inkluderer 17-tommers felger med dekk i dimensjonen 225/45-17, Sportsseter, sportsunderstell, sportsratt, tåkelys og kjørecomputer.

Litt bruming

De første dieselmotorene med pumpedyseteknologi vi kjørte fra dette konsernet hadde visse "barnesykdommer". De var plaget med hard gange, vibrasjoner og typisk dieselknattring. Dette har blitt bedre og bedre for hver modell vi har kjørt. Den nyeste bilen vi har kjørt med tilsvarende teknologi før denne, var Volkswagen Touran. Der også har de gjort en kjempejobb med gjemme unna ulempene med motoren. Det som har vært bra med pumpedysemotorene er at de alltid har vært spreke. De går skikkelig og det gjør også testbilen. Audi er snart i mål når det gjelder dieselmotorer. Det er bare litt lett brumming igjen, og det lille som er igjen sjenerer ikke mye. Åpner du vinduet får litt fin turbohyling også. Det er bare en fornøyelse å høre på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer