Motor og kjøreegenskaper

Citroën C3 Pluriel 1.4i er ingen sportsbil. Og den lille motoren klarte ikke å imponere oss. Men en god girkasse og en fin styring veier opp.

Publisert
Sist oppdatert

Det er selvsagt grunner til at Pluriel 1.4i er såpass mye rimeligere enn Peugeot 206 CC og Ford StreetKa. En av årsakene er å finne under panseret. Bilen er nemlig, som navnet tilsier, utrustet med en 1,4-liters motor. Dette i motsetning til 206 CC og StreetKa, som begge har 1,6-litere.

Svak motor

Pluriel-motoren yter ikke mer enn 75 hestekrefter og 118 Nm, og er derfor ikke like rask som de to hovedkonkurrentene. I tillegg veier Pluriel relativt mye, 1.136 kilo. Bilen trenger derfor 13,9 sekunder på øvelsen 0 til 100 og oppleves generelt som treg. Motoren er avhengig av turtall og i området mellom 3.500 og 4.500 omdreininger leverer motoren litt akselerasjon. Men så snart turtelleren passerer 4.500 o/min produserer motoren så mye motstand og støy at det oppleves som slemt å presse den videre. Dette er synd, fordi de 75 hestekreftene befinner seg ved 5.400 o/min. Et triks kan være å åpne den store takluken, slik at vindstøyen utligner motorens jamring. Dermed slipper man å føle at man er i ferd med å ta livet av motoren.

0,68 liter per mil

Forbruket er 0,68 liter ved blandet kjøring, litt høyere enn det som er vanlig for småbiler med 1,4-liters motorer. Det økte forbruket kan tilskrives bilens høyere vekt og er på ingen måte avskrekkende. Som en kuriositet kan vi nevne at bensinlokket befinner seg på venstre side, noe vi vanligvis forbinder med asiatiske biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer