Motor og kjøreegenskaper

Dieselmotoren er sterk, men blir fullstendig ødelagt av en usedvanlig treg gassrespons.

Publisert
Sist oppdatert
Motor og kjøreegenskaper


Kia Sorento er ingen sporty bil. Den er heller ingen bil som er utpreget morsom å kjøre. Dersom man forsøker seg på noen viltre krumspring blir man raskt irettesatt av bilen som forteller deg at dette slettes ikke er noen racerbil som skal kjøres hardt i svingene. Dermed føles det også ganske trygt å kjøre Sorento.

Dersom du faller for fristelsen å leke deg i svingene vil du fort merke at bilen både understyrer og krenger. Samtidig hviner det raskt i hjulene for å minne om at du skal kjøre pent og pyntelig, og dermed basta!

Så da er det vel bare å lene seg tilbake og gjøre som bilen befaler.

Tålmodighet er en dyd

Ikke det at du har så mye valg. Det er flere grunner til at du ikke burde satse på ville ferder med Sorento. I tillegg til de ovenfornevnte, finnes det en til som legger en kraftig demper på villstyringer: Sorentoen har en kraftig 2,5 liter CRDI-motor (Common Rail Diesel Injection), men det gode inntrykket blir ødelagt hver gang du ønsker at bilen skal komme raskt opp i fart. Den har nemlig utrolig treg gassrespons. Når du ligger lavt og bestemmer deg for å kjøre forbi, tar det alt for lang tid fra du tråkker pedalen i bånn til det skjer noe. Ikke bare er dette utrolig irriterende, men det gjør også at forbikjøringer som i utgangspunktet virker trygge kan bli farlige fordi man trenger så lang tid på å komme opp i fart.

Best på motorvei

Motor og kjøreegenskaper


Men når man vel har kastet alle Schumacher-takter og ligger og cruiser etter en lastebil på landeveien får man god hjelp av dempingen. Den er myk og behagelig på ny asfalt, men dersom du kommer inn til byen og kjører oppover en av de forsømte Oslo-gatene vil du oppleve det hele som svært stakkato og lettere ubehagelig.

Dempingen er best på lange kjøreturer på fin vei, men hvordan er det ellers med komforten i Sorento? Mer om plass og komfort finner du her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer