Motor og kjøreegenskaper

A3 er satt opp med et flott hjuloppheng og kan skilte med flotte kjøreegenskaper. Men den nye direkteinnsprøytede bensinmotoren skuffer.

Publisert
Sist oppdatert

Audi A3 er i dag tilgjengelig med fire motorer, to dieselmotorer og to bensinmotorer. Til høsten kommer i tillegg en verstingutgave. Den vil være utrustet med en 3,2-liters V6-motor som yter 250 hestekrefter. Denne A3-varianten vil klare 0 til 100 på 6,6 sekunder, men vil bli svært, svært dyr.

Vårt testeksemplar var utrustet med den foreløpig største bensinmotoren, en 2,0-liters direkteinnsprøytet motor som på Audi-språket kalles FSI (Fuel Stratified Injection). FSI vil si at drivstoffet sprøytes direkte inn i sylindrene via egne dyser, noe som skal gi bedre forstøving av drivstoffet. Resultatet er høyere effekt, lavere forbruk og mindre utslipp av skadelige gasser.

Hard gange

Hvis vi ser på tallene, virker det som om Audi har lyktes godt med denne motoren. Kraftkilden yter 150 hestekrefter, nøyer seg med 0,69 liter per mil ved blandet kjøring og tilfredsstiller selvsagt EU4-kravene.

Likevel, vi lot oss ikke imponere. For det første har den en hard, dieselaktig gange ved lavere turtall, noe som merkes spesielt godt når motoren er kald. I tillegg opplevde vi faktisk at motoren gikk ujevnt på tomgang. I rettferdighetens navn skal det nevnes at mange direkteinnsprøytede motorer sliter med de samme problemene. Dette vitner om at motorfabrikantene ikke er kommet helt i mål med denne nye teknologien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer