Motor og kjøreegenskaper

Motoren i BMW 316i Touring er slapp på bunn, men viser overraskende spenst når turtallet blir høyt.

Publisert
Sist oppdatert


Det var så greit med BMW før. Da kunne du se på modellbetegnelsen hvilken motor som satt i bilen. En 316 hadde 1,6 liters motor, og i 318 rommet motoren 1,8 liter. Slik er det ikke lenger. En 316 har nå en motor på 1,8 liter som yter 115 hestekrefter.

At bilen har fått større motor betyr likevel ikke at den er blitt noen racer, men den lille motoren overrasket oss likevel positivt. Den krever godt med turtall før det virkelig blir sving på sakene, men når du kommer over 4.000 omdreininger i minuttet leverer motoren godt med krefter. Maksytelsen på 115 hestekrefter når du først på 5.500 omdreininger.

Variable ventilløft

Motor og kjøreegenskaper


Motoren har både variable ventiltider og variable ventilløft, eller Valvetronic som det heter på BMW-språket. Dette skal i følge BMW gi lavere forbruk og et kraftig dreiemoment. 316i har et maksimalt dreiemoment på 175 newtonmeter ved 3.750 omdreininger.

Vi fikk ikke testet bilen i fullastet utgave med fire personer og masse bagasje, men selv med bare to personer i bilen fikk den problemer ved blant annet forbikjøringer i høye hastigheter.

Når turtallet er oppe og spinner på 3.750 omdreininger og oppover, er motoren svært samarbeidsvillig. Den virker aldri direkte sportslig, men sterk og stødig. På lavt turtall derimot virker den litt slapp.

Slarkete girkasse

Motor og kjøreegenskaper


BMW har vist at de kan lage gode, lettsjaltete og sportslige gir. Dette har de ikke brukt i BMW 316i Touring. Giret i vår testbil var litt slarkete og upresist, og ikke så sportslig og kompakt som vi hadde forventet.

Langt mer presis er heldigvis styringen, og bilen ligger fint på svingete vei. Med en så svingvillig bil er det også best å ha bremsene i orden. Det er de på 316i touring. Ved kraftig oppbremsing opprettholder bilen stabiliteten og bremser på akseptabel lengde.

Nødbremsing er aldri behagelig, men det hjelper å sitte godt fastspent i gode seter. Mer om plass og komfort finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer