Motor og kjøreegenskaper

Motoren er i svakeste laget og er i tillegg tørst.

Publisert
Sist oppdatert
Motor og kjøreegenskaper


En enkel 1,2-liter sørger for 72 hestekrefter. Det er nok til at Kalos ikke føles alt for daff, men hestekreftene krever svært aktiv bruk av girskift og turtall. Det tar 13,7 sekunder å nå 100 km/t fra stillestående.

Det vi savnet mest var dreiemoment på lave turtall, ofte måtte vi ned to gir for å holde følge med trafikken på landeveien. Spesielt føltes Kalos svak i høye motorveihastigheter.

For mye

Vi målte et bensinforbruk på 0,66 l/mil på vår testrunde. Det er det samme som oppgitt forbruk ved blandet kjøring. Det er høyere enn konkurrentene som gjerne ligger rundt 0,6 l/mil.

Særlig ved bykjøring viste motoren frem en dårlig side ved litt urolig gange ved jevn hastighet i første og andre gir. Det var ikke slik at det nappet og rykket i bilen, men det var nok til at man la merke til det og derfor irriterte seg over det. Vi prøvde å skru av klimaanlegget for å se om det gjorde en forskjell, men det var ikke det som var problemet.

Ryddig

Ryddige kjøreegenskaper blir litt ødelagt av dårlige dekk. Kumho-dekkene på testbilen yter ikke Kalos full rettferdighet når kjøreegenskapene settes på prøve. ABS-bremser er standard, og de stoppet småbilen effektivt til tross for at det er trommelbremser som gjør jobben på bakhjulene. Også bremsekraftfordeler hjelper også til å stabilisere bilen ved bråbrems.

Motor og kjøreegenskaper


For å være en småbil er det god kjørekomfort i Kalos. Dumper og hull som byen er full av er et mindre problem enn hos mange av konkurrentene, og lydnivået er behagelig.

Store bevegelser

Girkassen føltes klart gammelmodig med lange sjaltebevegelser i ikke alt for presise spor. Girspaken var også plassert relativt langt tilbake slik at girbevegelsen ikke falt helt naturlig.

Mer om plass og komfort finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer