Motor og kjøreegenskaper

S60R er en splittet personlighet og er med det nye aktive understellet kan du velge mellom hele tre forskjellige personligheter.

Publisert
Sist oppdatert

Motoren er ny og baseres på 2,5-literen som sitter i XC90 der den yter 210 hestekrefter. Herfra var det bare å hente frem 90 hestekrefter til. Dette har skjedd blant annet ved hjelp av variable ventiltider, ny turbo av merket KKK, to ladeluftkjølere, nye stempler og forsterkede råder.

Råskap

Dette er en av de mest kamflerte racerbilene på markedet, men du glemmer fort det anonyme utseendet når du først kjenner draget fra motoren. Turbofemmeren jobber energisk og det skyldes mye at maksimalt dreiemomet er tilgjengelig helt fra 1.950 til 5.250 omdreininger. Vi må si motoren trekker godt over hele registeret, men er du på jakt etter det lille ekstra er det turtallområdet fra 3.000 omdreininger og oppover som er interessant. Da hører du turboen begynner å jobbe febrilsk og lyden som da akkompagnerer draget i bilen forsterker fartsfølelsen voldsomt.

Ergonomisk

Vi velger å legge oss ut med favorittveien for å se hva bilen er god for. I tillegg til at den akselererer heftig merker vi også at den sitter voldsomt godt i svingene. Setene er myke, men holder deg godt på plass og vi er egentlig glad for at de ikke er hardere. Du sitter nemlig usedvanlig godt i Volvos seter og komforten er på topp. Fargen på våre seter er nye med R-serien og er lekker. Rattet ligger godt i hendene og du har alle betjeningsorganer lett tilgjengelig. Liker du blå og fancy instrumenttavler er det kult å se på instrumentene i S60R.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer